Våriga impulser...

För några dagar sedan fick jag en tanke... Haiya, min genetiskt sett harlequin men synbart sett en pet i svart och cream, fick sin första kull i september 2012. B-kullen. 3 vackra barn varav en var Baltimore som numera går kvar hos mig. Haiya var en mönstermamma. Hon tog till sig sina ungar omedelbart och tog på sig rollen som världens bästa mamma i samma sekund de kom ut i världen. Efter det har jag inte haft henne med i mina avelsplaner. Varför vet jag inte riktigt. Kanske för att hon i generna har en liten sheltie, något som egentligen inte spelar någon avgörande roll i början av ett avelsprojekt.

I vilket fall som, så dök Haiya upp i mina tankar för några dagar sedan... En kull mellan Haiya och Chefen, skulle ge chans på både harlequin och magpie, och även annat som är användbart i framtiden. Efter en liten rådfrågan bestämde jag mig för att så fick det bli.

Idag har Haiya och Ubangi flyttat ihop med Chefen, jag gav upp vändandet på flickorna och lät de flytta ihop. Nu väntar vi på bebisbakning.

Tidigast 19 Juli väntar vi bebisar igen. En kull med chans på rutor. Och en kull med chans på choklad och grey. Detta blir toppen. Oh så kul det ska bli! Nu hoppas jag på brunst snabbt, och att jag får den äran att bevittna leken så jag får ett ordentligt BF datum. :)

Ungarna har alla chanser att bli riktigt fint typade.

Haiya har enormt vackra öron, stora och hängande. En kort nos och en fin, om än lite liten, kropp.
Ubangi har en kropp to die for, maffig och muskulös, stor och bastant, stora underbara öron och ett mycket vackert ansikte.
Chefen är mycket liten till växten på grund av sin start i livet, men hans kropp är trots det mycket fin, muskulös, maffig och bred, öronen är stora och hängande precis som jag vill ha dom, nosen är bred och fet och ögonen stora och vackra.

Det kan ju inte bli annat än lyckat. Visserligen har man egentligen ingen aning om alla de bra attributen slår igenom, men med 2 sådana här fina kombinationer har man i alla fall gjort vad man kunnat. ;)

10 maj 2013

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)