Väntan när den är som allra längst...

Tiden går sakta, men den går i alla fall, och det är väl huvudsaken.

De första 5 veckorna in på en dräktighet är långa. Oh så långa. ;)

Haiya har nu gått nästan 2,5 vecka, och Ubangi ligger 6 dagar efter. Haiya har ökat ca 100 gram, och Ubangi ca 70, så fint så. Ubangi vet jag inte än om hon är dräktig, men det tror jag nog. Haiya däremot vågar jag redan nu säga att hon bär på blivande Numsbitar. Magen har exploderat ut i spänd och stor dräktighetsmage, något jag aldrig sett så här tidigt in i dräktigheten på någon annan hona förr. Det är både spännande och oroväckande, det sista jag önskar är en jättekull. 3 bebisar är helt lagom. Lagom många för att (förhoppningsvis) få lite variation i både färg, teckning och kön, samtidigt som et är lagom få för henne att bära, föda fram och ta hand om och ge di efteråt. 3 är ett helt perfekt antal bebisar. :)

Haiya + Chefen

Black 25%
Silveragouti 12,5%
Silveragouti/White 12,5%
Black magpie 12,5%
Lemonagouti 12,5%
Lemonagouti/Cream 12,5%
Black harlequin 12,5%

Där har vi kullens beräknade färger och fördelning. Som synes bör en fjärdedel av kullen bli helsvarta. Något jag hoppas undvika. Helsvarta bebisar är absolut välkomna, men något jag själv inte föredrar varken estetiskt eller i framtida avel. Silveragouti är bra. Jättebra. De är ruskigt vackra, och silvergenen är ett givet attribut i framtida avel. Lemonagouti är okej, men jag har mycket lemon nu så det vore helt okej om vi skippar lemon helt i denna kullen.

Black harlequin. Ja det är ju en självklarhet att det är välkommet. Men mitt stora hopp ligger i de där 12,5 procenten magpie. Allt är välkommet så länge det är friskt och mår bra, men en magpie vore lite lite extra välkommen. Bara lite extra. ;)

26 maj 2013

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)