Måndag

I morse då jag steg upp och passerade burskåpet såg jag i ögonvrån det jag varit rädd för länge nu. 4 små döda ungar. Det var Humla som hade kastat sin kull 10 dagar för tidigt. De var nog ganska nyfödda. 2 av 4 moderkakor satt kvar och Humla var väldigt blodig. Hon hade dock hunnit tvätta barnen rena och lagt dom alla 4 fint på en myskudde.

Dom låg där så fina. Så hela. Så färdiga. Och så livlösa.

3 stycken DEW och en otroligt vacker Harlequin med liten vit fläck på benet.

Haiya är utflyttad från buren och satt i egen bur i köket, men tyvärr tror jag skadan redan är skedd och hon lär föda när som. Jag trugar och trugar med stödmatning och godsaker för att hålla energin uppe på henne, och likaså på Humla som nu måste ta sig igenom situationen att ha blivit mamma men inte ha några ungar att ta hand om.

Det är en jobbig dag, nervöst och ångestfyllt. Gjorde jag fel? Vad kunde jag gjort annorlunda? Är det fel på Humla? Var det fel på pappa Plura? Kommer jag förlora Haiyas kull också?

Haiya är på dag 62. Om hon bara står ut lite till. För varje dag, ja för varje timme, ökar oddsen för att ungarna ska överleva om de föds. Snälla släpp dom inte ännu, håll kvar!

Stort tack till flickorna på MiF och Mia på Oops Marsvin för hjälpen och stöttningen igenom detta. Utan dessa fantastiska människor skulle jag aldrig våga föda upp marsvin. Det är otroligt hur liten och ensam och hjälplös man kan känna sig när det går fel.

27 aug 2012

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)