Länge sedan...

Det var länge sedan jag använde den här bloggfunktionen. Det har varit tungt i Nums uppfödning ett tag. Så pass att jag bestämde mig för att hoppa av allt vad uppfödning heter. Efter några månaders vilande känner jag att nej, jag är inte alls färdig med uppfödning, men en paus var mycket välbehövlig.

Jag har bara passat på att njuta av mina goa grisar, och har inte behövt tänka på någon avelsplanering över huvud taget. Det har varit jätteskönt. Men nu har avelsplanerna satts igång igen, och 6 kullar är preliminärbokade och kommer tas pö om pö under resten av året och en bit in på det nya.

Ubangi, min vackra tricolortös står först på tur. Hon kommer paras med Chefen. Egentligen är kullen inte nödvändig i mitt avelsprojekt alls, den är inte ens användbar i aveln, men den kommer göras ändå. För att jag vill. ;) Jag hoppas på att det ska födas en mycket fint tecknad hona med mycket choklad som ska gå kvar hos oss som kelis. Tanken är att Ubangi och Chefen ska handparas så snart Ubangi bunstar, så det blir mycket lyftande och vändande på tösen. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta så länge, jag tror det är dags snart. I Juli är det förväntat att dessa godingar ska kika ut.

Baltmore står näst på tur. Hon är nu snart 8 månader, men likt mor och far är hon en liten späd grej som inte riktigt vill växa sig stor. Så vi låter henne äta upp sig och växa ett par månader till innan vi låter henne dejta Chefen hon också. Det är däremot en kull som passar mycket bra in i mitt avelsprojekt. Även om jag inte kommer kunna se vilka av ungarna som ärvt Chefens rexgen så kommer jag har stor chans på både harlequin och pajsare och det behövs i framtiden oavsett rexgen eller ej. Så det är en kull jag ser fram emot väldigt.

I slutet av året, eller början på nästa, beroende på hur lång tid mina småflickor Flora, Freja och Edit kommer behöva för att växa sig tillräckligt stora, är det dags för dom att dejta Chefen de också.

Det kan tyckas dumt att jag planerar använda Chefen till så många honor, men det är det bästa jag kan göra. Chefen är nämligen min första och enda avelshane som bär på både rex och magpie, och det är även mina 3 flickor. Eftersom en parning mellan bärare och bärare endast ger 25% rexar i teorin, kommer jag låta para alla 3 tjejer för att öka chanserna att just min rex föds.

Än är det lång tid dit, men det är detta jag jobbat för, och jag ser enormt fram emot att få uppleva de kullarna, som jag väntat på länge nu.

Just det, den 30 april var det 1 år sedan Nums första kull föddes. Grattis på Nums Marsvins 1 årsdag. :)

5 maj 2013

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)