B-kullen är här!

   
 

I går morse, 3 september 2012, satt dessa 3 underbara bebbuttar nyfödda i buren. Haiya lyckades knipa till dag 69 och jag förstår ännu inte hur hon lyckades med det. Jag är så stolt över henne, och hur hon hanterade födslen av sin allra första kull. Alla ungar var rena och fina, navelsträngar och hinnor borta, och minimalt med spår efter sig hade hon lämnat. Min fina duktiga flicka!

Ungarna är döpta efter amerikanska städer på bokstaven B. Könen är jag ganska säker på, vi får se om de stämmer när de blir lite större.

Baltimore, self Cream, 90 gram, hona.
Boise, self DEW (silverblekt magpie), 88 gram, hane.
Boston, nonself black harlequin, 94 gram, hane.

Boise är pappa upp i dagen, han borde hetat Plura II. ;) Jag får se om jag klarar av att skiljas från honom. Han inte bara ser ut som Plura, hälften av han består av Plura. :/ Boston gjorde mig helt överlycklig. Jag hade hoppats så mycket på att minst en blev harlequin, och så fick jag en harlequin. En inte alls så tokigt tecknad till och med, även om han har lite dåliga rutor och helt eller delvis saknar rygg -och maglinje. Han är perfekt ändå, och flyttar ingenstans. ;)

Haiya är en toppenmamma, det är svårt att tro att hon inte gjort detta förut. Hon tar så bra hand om sina barn. Bebbuttarna är tuffa och kilar gärna iväg på upptäcksfärd själva i buren, ibland springer de tokvarv och jagar varandra för att sedan snubbla och trilla omkull och göra en kullerbytta, innan de hoppar upp och fortsätter buset. De är helt otroliga att sitta och titta på, det är svårt att lämna buren. ;)

Boise satt redan igår, knappt ett halvt dygn gammal, och suttade på både hö och persilja. Jag är så glad att kullen klarade sig, och det gav mig precis så mycket glädje jag behövde för att fortsätta.

Tack Haiya och Plura för en så fin kull! ♥

4 sep 2012

Comments powered by Disqus
 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)